Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas
Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten.
Ingrediënten
4 personen
4
rode uien
500 g
gekookte rode bieten
5 el
traditionele olijfolie
10 plakjes
diepvries bladerdeeg
300 g
diepvries boerenkool
100 g
gezouten cashewnoten
250 g
geitenkaas naturel 45+
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de uien en bieten in even dunne partjes. Doe de ui en biet in een kom en schep om met 4/5 van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee. Neem uit de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de geitenkaas erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in het midden van de oven.
Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas
Instructievideo - 02:54 min.
Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas
Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten.

hoofdgerecht
4 personen
925 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de uien en bieten in even dunne partjes. Doe de ui en biet in een kom en schep om met 4/5 van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee. Neem uit de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de geitenkaas erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in het midden van de oven.
variatietip:Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 rode uien
500 g gekookte rode bieten
5 el traditionele olijfolie
10 plakjes diepvries bladerdeeg
300 g diepvries boerenkool
100 g gezouten cashewnoten
250 g geitenkaas naturel 45+
Dit heb je nodig
bakpapier