bewaar
Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas
Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas
bewaar

Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas

Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
176waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode uien

500 g

gekookte rode biet

5 el

traditionele olijfolie

10 plakjes

diepvries bladerdeeg

300 g

diepvries boerenkool

100 g

gezouten cashewnoten

250 g

geitenkaas naturel 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de uien en bieten in even dunne partjes. Doe de ui en biet in een kom en schep om met 4/5 van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee. Neem uit de oven.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de geitenkaas erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in het midden van de oven.

tip

variatietipMaak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.