bewaar
Groentequiche met geitenkaas
Groentequiche met geitenkaas
bewaar

Groentequiche met geitenkaas

Met quiche maak je iedereen blij, helemaal met deze versie vol groenten en geitenkaas.

55 min. bereiden
1 uur 5 min. oventijd
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

knolselderij

½

verse pompoen

250 g

gekookte bieten

150 g

geschrapte worteltjes

½ teen

knoflook

1 el

venkelzaad

3 el

traditionele olijfolie

6 plakken

diepvries bladerdeeg

3

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

125 g

geitenkaas naturel 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

  • quichevorm (Ø 26 cm)

  • aluminiumfolie

Met quiche maak je iedereen blij, helemaal met deze versie vol groenten en geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van 1/2 cm. Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant. Schil de bietjes en snijd in partjes van 1/2 cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van 1/2 cm.

3

Schep de groenten op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad, de olie, peper en eventueel zout over de groenten. Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om en schep de groente om.

4

Draai de temperatuur van de oven naar 180 ºC.

5

Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg op de bodem. Klop de eieren en crème fraîche los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over de quichebodem.

6

Schenk het eimengsel over de groenten en verkruimel de geitenkaas erboven. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

tip

algemeenJe kunt de quiche 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.