bewaar
Couscous met geroosterde groenten
Couscous met geroosterde groenten
bewaar

Couscous met geroosterde groenten

Heerlijk fris gerecht met sinaasappel, gerookte kip en ovengroenten.

45 min. bereiden
20 min. oventijd
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

knolselderij

½

verse pompoen

250 g

gekookte bieten

150 g

geschrapte worteltjes

½ teen

knoflook

1 el

venkelzaad

3 el

traditionele olijfolie

300 g

couscous

1

perssinaasappel

250 g

gerookte kipreepjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

Heerlijk fris gerecht met sinaasappel, gerookte kip en ovengroenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van 1/2 cm. Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant. Schil de bietjes en snijd in partjes van 1/2 cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van 1/2 cm.

3

Schep de groenten op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad, de olie peper en eventueel zout over de groenten. Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om en schep de groenten om.

4

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de sinaasappel uit. Roer de couscous los met een vork en meng met het sinaasappelsap, de kipreepjes en geroosterde groenten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.