bewaar
Couscous met za'ataryoghurt
Couscous met za'ataryoghurt
bewaar

Couscous met za'ataryoghurt

Weinig tijd om te koken, maar wel zin in iets speciaals? Met dit mediterrane gerecht zit je 100% goed!

15 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

700 g

koelvers bloemkoolroosje

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

kerriepoeder

250 g

couscous

15 g

verse munt

300 ml

kokend water

250 g

gerookte kipreepjes

170 g

Griekse yoghurt

1 el

za'atar kruidenmix

Weinig tijd om te koken, maar wel zin in iets speciaals? Met dit mediterrane gerecht zit je 100% goed!

Aan de slag

1

Snijd de rode ui in 6 parten. Halveer de grote stukken bloemkool. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de munt fijn.

3

Roer de couscous los. Schep met de rest van de olie door het groentemengsel en zet het vuur uit.

4

Schep de couscous op een groot bord, verdeel de kipreepjes erover en garneer met de munt. Meng de yoghurt met de za'atar en serveer erbij.

tip

combinatietipLekker met groene olijven.