Cous­cous met ge­gril­de groen­ten

Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel.

(119) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel. 4 personen
3 119

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom. Schenk er 350 ml kokende water over en laat 10 min. wellen.
  2. Doe ondertussen de blaadjes van 20 g munt samen met de knoflook, chilipeper en 120 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de rest van de muntblaadjes in reepjes.
  3. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Halveer de paprika’s en maak ze schoon. Snijd elke helft in 3 stukken. Bestrijk de groenten met de kruidenolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 6 min. Keer halverwege. Verdeel de rest van de kruidenolie en de olijven erover.
  4. Roer de couscous los met een vork. Meng de baharat, de rest van de olie en munt, peper en eventueel zout door de couscous. Schep de helft van de groenten erdoor, leg de andere helft erop en bestrooi met de pijnboompitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 145 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­gril­de groen­ten

1
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water

Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. wellen.

2
  • 20 g verse munt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen chilipeper
  • 120 ml traditionele olijfolie

Doe ondertussen de blaadjes van de munt samen met de knoflook, chilipeper en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3
  • 30 g pijnboompitten
  • 10 g verse munt

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de rest van de muntblaadjes in reepjes.

4
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika's

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Halveer de paprika’s en maak ze schoon. Snijd elke helft in 3 stukken.

5

Bestrijk de groenten met de kruidenolie.

6
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 6 min. Keer halverwege. Verdeel de rest van de kruidenolie en de olijven erover.

7

Roer de couscous los met een vork.

8
  • 20 ml traditionele olijfolie
  • 4 tl baharat kruidenmix

Meng de baharat, de rest van de olie en munt, peper en eventueel zout door de couscous.

9

Schep de helft van de groenten erdoor, leg de andere helft erop en bestrooi met de pijnboompitten.

10

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.