Couscous met pittige gehaktsaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 150 ml kokend water
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 gele paprika
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g half-om-halfgehakt
- 400 g tomatenblokjes
- ½ tl gemalen chilipeper
Advertentie
Bereiden
- Wel de couscous in het kokende water 6 min. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok of braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.
- Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de chilipeper en zout. Laat de saus nog 5 min. zachtjes sudderen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gewelde couscous 2-3 min. Verdeel de couscous en gehaktsaus over borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Couscous met pittige gehaktsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met pittige gehaktsaus
- 300 g couscous
- 150 ml kokend water
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 gele paprika
Wel de couscous in het kokende water 6 min. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 500 g half-om-halfgehakt
Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.
- 400 g tomatenblokjes
- ½ tl gemalen chilipeper
Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de chilipeper en zout. Laat de saus nog 5 min. zachtjes sudderen.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gewelde couscous 2-3 min. Verdeel de couscous en gehaktsaus over borden.