bewaar
Couscous met pittige gehaktsaus
Couscous met pittige gehaktsaus
bewaar

Couscous met pittige gehaktsaus

20 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

150 ml

kokend water

1

ui

2 tenen

knoflook

1

gele paprika

3 el

traditionele olijfolie

500 g

half-om-halfgehakt

400 g

tomatenblokjes

½ tl

gemalen chilipeper

Aan de slag

1

Wel de couscous in het kokende water 6 min. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok of braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.

2

Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de chilipeper en zout. Laat de saus nog 5 min. zachtjes sudderen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gewelde couscous 2-3 min. Verdeel de couscous en gehaktsaus over borden.