bewaar
Gehaktballetjes met couscous
Gehaktballetjes met couscous
bewaar

Gehaktballetjes met couscous

30 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 tenen

knoflook

500 g

half-om-halfgehakt

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen komijn

2

middelgrote eieren

60 g

paneermeel

8 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

250 g

couscous

1

komkommer

3

bosuien

20 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met 2 tenen knoflook (per 4 personen), koriander, komijn, het ei en de helft van het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai kleine gehaktballetjes. Rol ze door de rest van het paneermeel.

2

Verhit 2 el van de olie en bak de rest van de knoflook kort. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Verhit nogmaals 2 el van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg de saus toe en laat op laag vuur in 20 min. garen. Laat afkoelen.

3

Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Meng de rest van de olie, komkommer, bosui en peterselie door de couscous.

4

Bewaar het gehakt en de couscous afgedekt in de koelkast. Haal de couscous 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm eventueel de gehaktballetjes. Serveer de couscous met de gehaktballetjes.