bewaar
Pittige gehaktballetjes met couscous
Pittige gehaktballetjes met couscous
bewaar

Pittige gehaktballetjes met couscous

De gehaktbal is hipper dan ooit, helemaal als je 'm in het klein serveert met couscous en wokgroenten.

25 min. bereiden
redelijk pittig
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren speltcouscous

350 ml

kokend water

1 sneetje

witbrood

50 ml

halfvolle melk

400 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

2½ el

pesto arrabbiata

4 el

traditionele olijfolie

1

citroen

400 g

Provençaalse wokgroente

90 g

zongerijpte Taggia-olijven

De gehaktbal is hipper dan ooit, helemaal als je 'm in het klein serveert met couscous en wokgroenten.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom, schenk er het kokend water over en laat min. 10 min. staan. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp uit en zet apart.

2

Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door. Voeg het brood, 1 el pesto, peper en eventueel zout toe en kneed alles door.

3

Verdeel het gehakt in porties en vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot (6 per persoon). Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 4 min. op hoog vuur rondom bruin. Laat in 8 min. gaar worden op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

4

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 min. Voeg van het vuur de olijven toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Meng ¾ van de olie van de olijven met de pesto, het citroenrasp en -sap. Roer de couscous los met een vork en schep de groenten en dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gehaktballetjes.

tip

combinatietipLekker met verse koriander en verkruimelde feta.