bewaar
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
bewaar

Couscous met gehaktsaus en witte kaas

Wil je een beetje exotisch koken, maar zonder veel gedoe? Pak dit recept erbij!

20 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

aubergine

300 g

half-om-halfgehakt

400 g

tomatenblokjes

500 ml

water

20 g

mix voor cous­cous­sa­la­de

300 g

couscous

500 ml

kokend water

150 g

witte kaasblokjes

Wil je een beetje exotisch koken, maar zonder veel gedoe? Pak dit recept erbij!

Aan de slag

1

Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes. Bak in een droge koekenpan het gehakt op een laag vuur rul. Voeg de ui en aubergine toe en bak 3 min. mee.

2

Roer de tomatenblokjes, het water en mix voor couscous door het gehaktmengsel. Laat 10 min. zachtjes koken. Doe de couscous in de schaal en voeg er het kokend water bij. Laat de couscous 6 min. wellen. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en strooi de kaasblokjes erover.