Spaanse couscous met chorizo

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 0.05 g saffraan (zakje)
- 2 el water (lauwwarm)
- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
- 250 g chorizoworst (stuk)
- 1 rode paprika
- 450 g diepvries tuinerwten
- 200 g koelvers gekookte mosselen
- 6 el traditionele olijfolie
- 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)
- 90 g Taggia olijven (potje à 180 g)
Advertentie
Bereiden
- Doe de saffraan in een kommetje en schep er het warme water bij. Laat 2 min. staan. Doe ondertussen de couscous in een ruime kom, schenk er het kokende water bij en voeg de saffraan toe. Roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.
- Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de paprika en tuinerwten toe aan het bakvet. Bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schep het mosselvlees door de groenten en warm op laag vuur 2 min. mee.
- Roer ondertussen de couscous met de olie los met een vork. Schep de couscous op een grote ronde schaal. Snijd de peterselie fijn. Schep de couscous om met het groente-mosselmengsel, olijven, (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de chorizo en peterselie erover.
variatietip:
De rest van de olijven en peterselie zijn lekker door een tonijnsalade.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 920 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 53 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.070 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Spaanse couscous met chorizo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaanse couscous met chorizo
- 0.05 g saffraan
- 2 el water
Doe de saffraan in een kommetje en schep er het warme water bij. Laat 2 min. staan.
- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
Doe ondertussen de couscous in een ruime kom, schenk er het kokende water bij en voeg de saffraan toe.
Roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.
- 250 g chorizoworst
- 1 rode paprika
Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 450 g diepvries tuinerwten
Voeg de paprika en tuinerwten toe aan het bakvet. Bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- 200 g koelvers gekookte mosselen
Schep het mosselvlees door de groenten en warm op laag vuur 2 min. mee.
- 6 el traditionele olijfolie
- 15 g verse peterselie
Roer ondertussen de couscous met de olie los met een vork. Schep de couscous op een grote ronde schaal. Snijd de peterselie fijn.
- 90 g Taggia olijven
Schep de couscous om met het groente-mosselmengsel, olijven, (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de chorizo en peterselie erover.
variatietip:
De rest van de olijven en peterselie zijn lekker door een tonijnsalade.