Spaan­se cous­cous met cho­ri­zo

(158) waardeer
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 158

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de saffraan in een kommetje en schep er het warme water bij. Laat 2 min. staan. Doe ondertussen de couscous in een ruime kom, schenk er het kokende water bij en voeg de saffraan toe. Roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de paprika en tuinerwten toe aan het bakvet. Bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schep het mosselvlees door de groenten en warm op laag vuur 2 min. mee.
  3. Roer ondertussen de couscous met de olie los met een vork. Schep de couscous op een grote ronde schaal. Snijd de peterselie fijn. Schep de couscous om met het groente-mosselmengsel, olijven, (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de chorizo en peterselie erover.

variatietip:

De rest van de olijven en peterselie zijn lekker door een tonijnsalade.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse couscous met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se cous­cous met cho­ri­zo

1
1
  • 0.05 g saffraan
  • 2 el water

Doe de saffraan in een kommetje en schep er het warme water bij. Laat 2 min. staan.

2
2
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een ruime kom, schenk er het kokende water bij en voeg de saffraan toe.

3
3

Roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.

4
4
  • 250 g chorizoworst
  • 1 rode paprika

Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

5
5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 450 g diepvries tuinerwten

Voeg de paprika en tuinerwten toe aan het bakvet. Bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7
  • 200 g koelvers gekookte mosselen

Schep het mosselvlees door de groenten en warm op laag vuur 2 min. mee.

8
8
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 15 g verse peterselie

Roer ondertussen de couscous met de olie los met een vork. Schep de couscous op een grote ronde schaal. Snijd de peterselie fijn.

9
9
  • 90 g Taggia olijven

Schep de couscous om met het groente-mosselmengsel, olijven, (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de chorizo en peterselie erover.

variatietip:

De rest van de olijven en peterselie zijn lekker door een tonijnsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.