bewaar
Spaanse visschotel met chorizo
Spaanse visschotel met chorizo
bewaar

Spaanse visschotel met chorizo

25 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

½

chorizoworst

1

rode paprika

1

gele paprika

2 blikken

gepelde tomaten

3 el

zwarte olijven

2 x 250 g

koolvisfilet

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de chorizo op laag vuur goudbruin. Voeg de paprika's toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en de olijven toe. Druk de tomaten met een spatel stuk en breng het geheel aan de kook.

2

Draai het vuur laag en leg de vis in de tomatensaus. Stoof 4 min. met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en stoof nog 3-4 min.

3

Verdeel de vis over 4 diepe borden. Kook de saus nog 2 min. in zodat deze wat dikker wordt en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de vis en serveer met de rijst.

tip

algemeenGeef het gerecht een knapperig laagje door het te garneren met 1 el geroosterd amandelschaafsel.