Spaan­se clubs­and­wich met cho­ri­zo en ome­let

(53) waardeer
spaans lunch 4 personen
3 53

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom eieren loskloppen met zout, peper en olijven. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Eimengsel erin schenken en op matig vuur tot dunne omelet bakken. Zodra onderkant goudbruin is, omelet op bord laten glijden en in vieren snijden. Intussen brood in broodrooster roosteren. Sneetjes besmeren met knoflookmayonaise. Op 4 sneetjes brood omelet en klein toefje veldsla leggen. Afdekken met sneetje brood. Chorizo, geroosterde paprika en klein toefje veldsla erover verdelen. Afdekken met derde laag brood met besmeerde kant naar beneden. Sandwiches voorzichtig aandrukken en diagonaal doormidden snijden. Vastzetten met satéstokjes.

Tip:

Deze Spaanse clubsandwich ziet er heel feestelijk uit als u er eerst vier satéprikkers insteekt en de sandwich dan diagonaal in vieren snijdt. Steek op de uiteinden van de prikkers een in vieren gevouwen plakje chorizo, een toefje veldsla en een zwarte olijf. Leg de sandwich als spiesjes op de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.