bewaar
Spaanse bonenschotel met vis
Spaanse bonenschotel met vis
bewaar

Spaanse bonenschotel met vis

30 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

1 pak

gele rijst

¼ bakje

munt

1 el

olijfolie

75 g

chorizo

1

ui

2 blikken

gepelde tomaten

300 g

tuinbonen

300 g

koolvisfilet

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt in reepjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de chorizo in 2 min. uit. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en duw ze met een spatel stuk en kook op middelhoog vuur in 5 min. tot een dikke saus. Schep de bevroren tuinboontjes erdoor. Snijd de vis in stukken en leg erbij. Stoof met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, bestrooi met de munt en serveer de rijst erbij.

tip

algemeenMunt smaakt ook lekker in een tuinerwtensalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.