Spaanse kalkoensjasliek

spaans
hoofdgerecht
4 personen
3
8
Advertentie
Ingrediënten
- 350 g kalkoenfilet
- ½ chorizoworst (a 250 g)
- 1 gele paprika
- 3 eetlepels olijfolie
- gedroogde chilipepertjes (gemalen)
- 16 groene (knoflook)olijven (zonder pit)
Keukenspullen
- metalen spiesen
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de kalkoenfilet in 16 blokjes van gelijke grootte. Snijd de chorizoworst in 16 plakjes en de paprika in 16 stukjes. Doe de olie met chilipeper naar smaak in een diep bord en schep de kalkoenfilet erdoor. Rijg om en om de kalkoenfilet met de chorizo, de paprika en de olijven aan de 8 spiesen (of aan lange bamboe satéstokjes, geweekt). Bewaar de kalkoensjaslieks afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
- Leg de kalkoensjaslieks op een goed ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 10-12 minuten gaar; draai ze regelmatig.
Tip:
Maak voor kinderen spiesen met salami en verse blokjes ananas in plaats van de chorizo en olijven en gebruik minder of geen chilipeper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur