bewaar
Spaanse kalkoensjasliek
Spaanse kalkoensjasliek
bewaar

Spaanse kalkoensjasliek

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kalkoenfilet

½

chorizoworst

1

gele paprika

3 eetlepels

olijfolie

gedroogde chilipepertjes

16

groene (knoflook)olijven

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd de kalkoenfilet in 16 blokjes van gelijke grootte. Snijd de chorizoworst in 16 plakjes en de paprika in 16 stukjes. Doe de olie met chilipeper naar smaak in een diep bord en schep de kalkoenfilet erdoor. Rijg om en om de kalkoenfilet met de chorizo, de paprika en de olijven aan de 8 spiesen (of aan lange bamboe satéstokjes, geweekt). Bewaar de kalkoensjaslieks afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.

2

Leg de kalkoensjaslieks op een goed ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 10-12 minuten gaar; draai ze regelmatig.

algemeenMaak voor kinderen spiesen met salami en verse blokjes ananas in plaats van de chorizo en olijven en gebruik minder of geen chilipeper.