bewaar
Spaanse gazpacho
Spaanse gazpacho
bewaar

Spaanse gazpacho

35 min. bereiden
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

rijpe tomaat

1

ui

2 tenen

knoflook

1

komkommer

4 sneetjes

oud witbrood

1

groene paprika

1

gele paprika

300 ml

tomatensap

2 el

witte wijnazijn

6 el

traditionele olijfolie

2 tl

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Breng in een pan ruim water aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de komkommer en snijd de korsten van het brood.

2

Snijd ⅓ van de komkommer, ⅓ van de paprika's en 1 tomaat in blokjes en doe deze in schaaltjes als garnering. Dek de schaaltjes af. Snijd de rest van de groenten in grove stukken. Pureer in een keukenmachine de groenten met ui, knoflook en 1 snee brood. Voeg de tomatensap toe en breng op smaak met de azijn, de helft van de olie, suiker, peper en eventueel zout. Laat de soep in koelkast door en door koud worden.

3

Snijd de rest van de sneetjes brood in blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood lichtbruin en knapperig. Laat de croûtons op keukenpapier uitlekken en doe in een schaaltje.

4

Schenk de soep in een terrine en voeg eventueel ijsblokjes toe. Zet de schaaltjes met garnering erbij. Schep aan tafel de soep op en voeg naar eigen smaak de garneringen toe.