bewaar
Gazpacho met gegrilde paprika
Gazpacho met gegrilde paprika
bewaar

Gazpacho met gegrilde paprika

IJskoud de lekkerste. Lest de dorst en stilt de honger. Perfect voor de picknick.

20 min. bereiden
1 uur wachten
pittig
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 plakken

boule beurre brood

1 teen

knoflook

½ tl

gemalen komijn

4 el

traditionele olijfolie

1

komkommer

1

groene paprika

1

ui

700 g

tomato frito

295 g

gegrilde rode paprika

2 el

rodewijnazijn

2 tl

tabasco

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

IJskoud de lekkerste. Lest de dorst en stilt de honger. Perfect voor de picknick.

Aan de slag

1

Snijd 3 dikke plakken van het brood en verwijder de korst. Doe het brood in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de komijn en olie toe.

2

Schil de komkommer, snijd in stukken van 4 cm en doe in de blender (voor een fijne soep) of de keukenmachine (voor een grovere soep). Snijd de groene paprika in blokjes en snipper de ui. Voeg de helft van de groene paprika, de helft van de ui, de tomato frito en de gegrilde paprika's met vocht toe.

3

Pureer ca. 2 min. tot een vloeibare massa. Voeg de azijn en het brood toe en pureer nog 1 min. Verdun de soep eventueel met een beetje water.

4

Breng op smaak met tabasco en zout. Laat de soep minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de soep met de rest van het brood, de groene paprika en de ui in bakjes erbij.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.