Spaan­se mos­se­len

(41) waardeer
spaans hoofdgerecht 3 personen
2 41

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillmand
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uien en paprika met zout bestrooien, met olie bedruppelen en samen in goed ingevette grillmand 10 min. grillen. Regelmatig omscheppen. Chorizo in plakjes snijden. Chorizo met rode peper en tomaatjes aan uien toevoegen en 5 min. grillen. Helft van uimengsel uit grillmand in kom scheppen. Helft van mosselen in grillmand leggen en mosselen ca. 5 min grillen tot ze allemaal openstaan. Regelmatig omscheppen. Inhoud grillmand in schaal scheppen. Apart gehouden uimengsel in grillmand scheppen, rest van mosselen toevoegen en alles ca. 5 min. grillen tot alle mosselen openstaan. Inhoud van grillmand ook in schaal scheppen. Lekker met stokbrood.

Tip:

Een heerlijk vakantiegerecht dat zich perfect laat bereiden in de schotelbraai. De hele hoeveelheid kan dan in één keer, want schotel van de braai is groot genoeg. Ook geschikt als voorgerecht voor 6 personen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.