Spaan­se boe­ren­kool

(135) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 135

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Aardappels in pan doen en boerenkool met wat zout erop leggen. 2 1/2 Dl water toevoegen. Aan de kook brengen en boerenkool en aardappels in ca. 30 minuten zachtjes gaarkoken.Intussen uien pellen en grof snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Chorizo in blokjes snijden en rookworst in dikke plakjes snijden. Plakjes halveren. In grote koekenpan chorizo in ca. 4 minuten op halfhoog vuur uitbakken. Op bord scheppen. In bakvet ui en paprika op halfhoog vuur ca. 4 minuten bakken. Chorizo en rookworst erdoor scheppen en nog even doorwarmen.Boerenkool afgieten, kookvocht opvangen. Boerenkool met stamper fijnstampen. Olijfolie en zoveel kookvocht erdoor roeren dat smeuïge stamppot ontstaat. Chorizomengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkoolstamppot in diepe borden scheppen. Serveren met piccalilly en zilveruitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.