bewaar
Spaanse boerenkool
Spaanse boerenkool
bewaar

Spaanse boerenkool

40 min. bereiden
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels (kruimig)

600 g

panklare boerenkool

zout

2

uien

1 grote

rode paprika

150 g

chorizoworst

1

rookworst

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Aardappels in pan doen en boerenkool met wat zout erop leggen. 2 1/2 Dl water toevoegen. Aan de kook brengen en boerenkool en aardappels in ca. 30 minuten zachtjes gaarkoken.Intussen uien pellen en grof snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Chorizo in blokjes snijden en rookworst in dikke plakjes snijden. Plakjes halveren. In grote koekenpan chorizo in ca. 4 minuten op halfhoog vuur uitbakken. Op bord scheppen. In bakvet ui en paprika op halfhoog vuur ca. 4 minuten bakken. Chorizo en rookworst erdoor scheppen en nog even doorwarmen.Boerenkool afgieten, kookvocht opvangen. Boerenkool met stamper fijnstampen. Olijfolie en zoveel kookvocht erdoor roeren dat smeuïge stamppot ontstaat. Chorizomengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkoolstamppot in diepe borden scheppen. Serveren met piccalilly en zilveruitjes.