bewaar
Boerenkoolsoep uit Minho
Boerenkoolsoep uit Minho
bewaar

Boerenkoolsoep uit Minho

55 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

ui

2 teentjes

knoflook

3 grote

kruimige aardappels

250 g

panklare boerenkool

4 eetlepels

olijfolie

125 g

chorizoworst

zout en versgemalen peper

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. Boerenkool kleiner snijden. In ruime (soep)pan 3 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Aardappelplakjes toevoegen en al omscheppend 3 à 4 minuten meebakken. 1 1/4 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Soep op laag vuur ca. 25 minuten laten sudderen tot aardappels heel zacht zijn. Pan van vuur nemen en aardappels in soep met pureestamper fijnstampen. In koekenpan rest van olie verhitten en plakjes worst lichtbruin bakken. Plakjes door soep mengen. Boerenkool toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Soep op smaak brengen met zout en peper. Opdienen in kommen en serveren met stevig brood.