bewaar
Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
bewaar

Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst

50 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

vastkokende aardappels

1

ui

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

olie

½

koolraap

1 blik

tomatenblokjes

300 g

gesneden boerenkool

1 liter

kippenbouillon

1

rookworst

Aan de slag

Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken. Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 min. meebakken. Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen. Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 min. in soep verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood.