Ingrediënten
4 personen
1½ kilo
kruimige aardappels
zout
600 g
panklare spitskool
1
ui
500 g
salami
4
tomaten
1 zakje
verse bieslook
1 eetlepel
olijfolie
100 ml
melk
(versgemalen) peper
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels en spitskool afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Ui pellen en snipperen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bieslook boven kom fijn knippen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui en salamiblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Intussen aardappels en spitskool in vergiet laten uitlekken. In pan van aardappels melk zachtjes verwarmen. Aardappels en spitskool toevoegen en geheel tot smeuïge puree stampen. Salami met beetje van bakvet door stamppot mengen. Tomaat, bieslook en zout en peper naar smaak erdoor strooien.
Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat

hoofdgerecht
null personen
825 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels en spitskool afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Ui pellen en snipperen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bieslook boven kom fijn knippen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui en salamiblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Intussen aardappels en spitskool in vergiet laten uitlekken. In pan van aardappels melk zachtjes verwarmen. Aardappels en spitskool toevoegen en geheel tot smeuïge puree stampen. Salami met beetje van bakvet door stamppot mengen. Tomaat, bieslook en zout en peper naar smaak erdoor strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1½ kilo kruimige aardappels
0 zout
600 g panklare spitskool
1 ui
500 g salami
4 tomaten
1 zakje verse bieslook
1 eetlepel olijfolie
100 ml melk
0 (versgemalen) peper