bewaar
Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat
Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat
bewaar

Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat

35 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kilo

kruimige aardappels

zout

600 g

panklare spitskool

1

ui

500 g

salami

4

tomaten

1 zakje

verse bieslook

1 eetlepel

olijfolie

1 dl

melk

(versgemalen) peper

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels en spitskool afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Ui pellen en snipperen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bieslook boven kom fijn knippen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui en salamiblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Intussen aardappels en spitskool in vergiet laten uitlekken. In pan van aardappels melk zachtjes verwarmen. Aardappels en spitskool toevoegen en geheel tot smeuïge puree stampen. Salami met beetje van bakvet door stamppot mengen. Tomaat, bieslook en zout en peper naar smaak erdoor strooien.