bewaar
Stamppot spitskool
Stamppot spitskool
bewaar

Stamppot spitskool

Feestelijke stamppot met spitskool, zoete puntpaprika en gebakken brie. Daar smelten wij van weg!

30 min. bereiden
236waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

1 krop

spitskool

2

rode puntpaprika's

50 g

ongezouten roomboter

200 g

roombrie

4 el

zonnebloemolie

4 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Feestelijke stamppot met spitskool, zoete puntpaprika en gebakken brie. Daar smelten wij van weg!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in reepjes.

2

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de helft van de boter in een wok en roerbak de kool en de paprika 5 min.

3

Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Meng de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de brie in gelijke punten door de punt eraf te snijden en de rest in stukken te snijden. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de brie erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de brie op hoog vuur in 3 min. rondom bruin.

5

Verdeel de stamppot over de borden en leg op elk bord een punt gebakken brie.

tip

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.