bewaar
Stamppot tomaat met gehaktspies
Stamppot tomaat met gehaktspies
bewaar

Stamppot tomaat met gehaktspies

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

500 g

rundergehakt

1

sjalot

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

fijngehakte basilicum

6 eetlepels

olijfolie

750 g

tomaten

10

zongedroogde tomaten in olie

50 g

Grana Padano

Dit heb je nodig

  • spiesen

Aan de slag

Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Gehakt mengen met sjalot, knoflook, basilicum, zout en peper, in 4 porties verdelen en rond spiesen tot worsten vormen, stevig aandrukken. Gehakt bestrijken met 1 el olie en spiesen in hete grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. In koekenpan 2 el olie verhitten en tomaatpartjes op hoog vuur in 6-8 min. gaarbakken. Zongedroogde tomaat erdoor scheppen. Aardappels afgieten en deel van kookvocht opvangen. Aardappels met rest van olie en kookvocht tot puree stampen. Tomaten erdoor scheppen. Stamppot en spiesen over vier borden verdelen en kaas erboven strooien.