Stamppot van gegrilde en rauwe prei

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappels
- 3 stengels prei
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels crème fraîche (halfvet)
- 100 g harde geitenkaas ((Hollandse), in kleine blokjes)
- 3 zongedroogde tomaten in olie (in stukjes)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen prei schoonmaken. Van prei grootste gedeelte in dikke schuine ringen van 1 cm snijden, klein stukje in zeer dunne ringetjes snijden (wordt rauw in stamppot verwerkt). Grillpan verhitten. Dikke schuine preiringen dun met olie bestrijken en lichtbruin en net gaar roosteren, af en toe keren. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk fijnstampen. Crème fraîche, geroosterde dikke preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door aardappelpuree scheppen. Stamppot over twee borden verdelen. Met tomaatstukjes garneren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 55 g
- vet 27 g