bewaar
Stamppot van gegrilde en rauwe prei
Stamppot van gegrilde en rauwe prei
bewaar

Stamppot van gegrilde en rauwe prei

35 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

2 personen

600 g

kruimige aardappels

3 stengels

prei

1 eetlepel

olijfolie

100 ml

halfvolle melk

2 eetlepels

crème fraîche

100 g

harde geitenkaas

3

zongedroogde tomaten in olie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen prei schoonmaken. Van prei grootste gedeelte in dikke schuine ringen van 1 cm snijden, klein stukje in zeer dunne ringetjes snijden (wordt rauw in stamppot verwerkt). Grillpan verhitten. Dikke schuine preiringen dun met olie bestrijken en lichtbruin en net gaar roosteren, af en toe keren. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk fijnstampen. Crème fraîche, geroosterde dikke preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door aardappelpuree scheppen. Stamppot over twee borden verdelen. Met tomaatstukjes garneren.