Spitskool met citroenroom

hollands
bijgerecht
4 personen
3
74
Advertentie
Ingrediënten
- 1 spitskool (ca. 1 kilo)
- 1 citroen
- ½ zakje verse bieslook (à 25 g)
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- zout
- versgemalen peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Spitskool schoonmaken, wassen, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen.
- In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en nog ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper en desgewenst wat citroensap. Van vuur af bieslook erdoor roeren. Lekker bij kalfsschnitzels en aardappelpuree.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 10 g
- vet 15 g