Boerenkool met briegratin

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels (kruimig)
- 2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g)
- 1 duobakje magere spekreepjes (ca. 250 g)
- 3 tomaten
- 150 g brie
- 100 ml melk
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken. In droge koekenpan spekreepjes knapperig bakken. Tomaten schoonmaken. Tomaten en brie in plakken snijden. Grill voorverwarmen. Van aardappels, boerenkool en melk smeuïge stamppot maken. Spekjes door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in ovenschaal scheppen. Plakjes brie en tomaat dakpansgewijs over stamppot verdelen. Schaal onder grill plaatsen tot brie gesmolten is en begint te kleuren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 49 g
- vet 29 g