bewaar
Boerenkool met briegratin
Boerenkool met briegratin
bewaar

Boerenkool met briegratin

35 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels (kruimig)

2 zakken

gesneden boerenkool

1 duobakje

magere spekreepjes

3

tomaten

150 g

brie

100 ml

melk

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken. In droge koekenpan spekreepjes knapperig bakken. Tomaten schoonmaken. Tomaten en brie in plakken snijden. Grill voorverwarmen. Van aardappels, boerenkool en melk smeuïge stamppot maken. Spekjes door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in ovenschaal scheppen. Plakjes brie en tomaat dakpansgewijs over stamppot verdelen. Schaal onder grill plaatsen tot brie gesmolten is en begint te kleuren.