Boerenkool met kaasschnitzel

Advertentie
Ingrediënten
- 1¼ kilo aardappels (kruimig)
- 2 zakken boerenkool (` 300 g)
- zout
- peper
- 100 g cashewnoten
- 2 schaaltjes kaasschnitzels (` 150 g)
- 50 g boter of margarine
Keukenspullen
- aardappelstamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. Aardappels in pan doen en boerenkool erop leggen. 400 ml water en zout toevoegen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen cashewnoten grof hakken. 25 g boter in koekenpan verhitten en schnitzels in ca. 3 minuten gaar bakken. Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen. Met pureestamper aardappels en boerenkool samen fijnstampen. Rest van boter en cashewnoten toevoegen en stamppot verwarmen. Eventueel wat kookvocht toevoegen om stamppot smeuïger te maken. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasschnitzels erbij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 770 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 70 g
- vet 41 g