bewaar
Kalkoenspies met Spaanse aardappels
Kalkoenspies met Spaanse aardappels
bewaar

Kalkoenspies met Spaanse aardappels

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

chorizoworst

2 x 200 g

kalkoenfilet

5 eetlepels

olijfolie

2 zakken

aardappelschijfjes

1 zak

paprika's

2 eetlepels

fijngehakte peterselie

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • grillpan

Aan de slag

Chorizo in plakjes van 1 cm dik snijden. Kalkoen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Kalkoen en chorizo om en om aan 4 spiesen rijgen. Grillpan (of koekenpan) verhitten. Vlees en worst aan spiesen dun bestrijken met 1 el olie en in 8-10 min. rondom bruin en gaarroosteren. Intussen in ruime koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes ca. 8 min. bakken, regelmatig omscheppen. Paprika's in dunne reepjes snijden en laatste 3-4 min. met aardappelschijfjes meebakken. Peterselie erdoor scheppen en aardappelschijfjes over vier borden verdelen. Kalkoenspiesen erop leggen.