bewaar
Couscous met pittige garnalen
Couscous met pittige garnalen
bewaar

Couscous met pittige garnalen

15 min. bereiden
redelijk pittig
225waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries reuzengarnaal

300 g

couscous

350 ml

kokend water

1

rode peper

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

2

limoenen

8 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

250 g

cherrytomaten

3

bosuien

75 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Doe de couscous in een ruime schaal. Schenk het kokende water erbij. Dek af met een deksel en laat 10 min. staan. Pel ondertussen de garnalen en laat de staartjes zitten. Haal het darmkanaal eruit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2

Doe de verse kruidenblaadjes in een hoge beker. Boen de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Voeg samen met de olie toe aan de beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode peper en garnalen 5 min. Schep regelmatig om.

3

Roer de couscous los met een vork en meng de kruidenolie erdoor. Snijd de tomaat in partjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de blaadjes van de waterkers grof. Schep de tomaat, waterkers en bosui door de couscous. Verdeel de garnalen erover en serveer.

tip

combinatietipLekker met een groene salade met rode ui.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.