bewaar
Runderkebab met yoghurtdip & courgette-kaneelcouscous
Runderkebab met yoghurtdip & courgette-kaneelcouscous
bewaar

Runderkebab met yoghurtdip & courgette-kaneelcouscous

De kruidige kebab maak je zelf van rundergehakt, munt en za’atar. Daarbij couscous en yoghurt-muntdip.

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

350 ml

kokend water

15 g

verse munt

1 tl

za'atar

4 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

2

courgettes

1 tl

gemalen kaneel

1

biologische citroen

50 g

rozijnen

170 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • grillpan

De kruidige kebab maak je zelf van rundergehakt, munt en za’atar. Daarbij couscous en yoghurt-muntdip.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng de helft van de munt samen met de za’atar en 1/4 van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met 1/4 van de olie. Voeg de kaneel en courgette toe. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork en meng de courgette, de rozijnen, 1 el citroensap en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de yoghurt met de rest van de munt en serveer met de kebabs en couscous.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.