bewaar
Kruiden-granaatappelcouscous
Kruiden-granaatappelcouscous
bewaar

Kruiden-granaatappelcouscous

Met dit verrassende gerecht waan je je met kerst in Marokkaanse sferen.

25 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

25 g

rozijnen

2 el

traditionele olijfolie

350 ml

kraanwater

½

groentebouillontablet

2 tl

gemalen komijn

1 tl

gemalen kaneel

250 g

couscous

7½ g

verse munt

15 g

verse koriander

3 takjes

bladselderij

1

granaatappel

Met dit verrassende gerecht waan je je met kerst in Marokkaanse sferen.

Aan de slag

1

Rasp 2 tl van de schoongeboende citroenschil en pers een 1/2 citroen uit. Breng in een pan het water met de olie, het bouillontablet, de komijn, kaneel en rozijnen aan de kook. Schep de couscous bij de bouillon. Zet het vuur uit en laat de couscous afgedekt 10 min. doorgaren.

2

Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander grof en de blaadjes van de munt en selderij fijn. Halveer de granaatappel en lepel de pitjes eruit. Schep de couscous in een schaal en schep er 3 el citroensap, de kruiden en het rasp door. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de granaatappelpitjes over de couscous. Bon appétit!

Kruiden-granaatappelcouscous

Instructievideo - 02:28 min.