bewaar
Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel
Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel
bewaar

Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel

30 min. bereiden
201waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

500 ml

kippenbouillon van tablet

50 g

ongezouten roomboter

3 el

vloeibare honing

400 g

couscous

2

sjalotten

30 g

verse peterselie

15 g

verse munt

15 g

verse koriander

3 el

traditionele olijfolie

1

granaatappel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.Boen de helft van de limoen schoon, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit. Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 min. gaar worden. Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen.

2

Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit, niet de vliesjes. Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.

tip

Granaatappel ontpitten

Instructievideo - 00:31 min.