bewaar
Zoet-hartige couscous met perzik
Zoet-hartige couscous met perzik
bewaar

Zoet-hartige couscous met perzik

15 min. bereiden
514waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipdijfilet

1

citroen

4 el

traditionele olijfolie

300 g

couscous

100 g

rozijnen

400 ml

kippenbouillon van tablet

4

wilde perziken

4 el

honing

58 g

gezouten pecannoten

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Snijd de kip in dikke delen en snijd in. Pers de citroen uit. Schep in een kom de kip om met 3 el citroensap, ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12-15 min. gaar. Keer halverwege.

2

Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk de bouillon erover. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

3

Roer de couscous los met een vork en voeg de honing, de rest van het citroensap en de rest van de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Hak de peccannoten grof en snijd de munt grof. Verdeel over de couscous.

tip

variatietipGebruik gewone perziken als je wilde perziken niet kunt vinden.

Steenfruit snijden

Instructievideo - 01:10 min.