Krui­di­ge cous­cous

Lamsvlees, komijn en rozijnen geven dit gerecht een kruidige, Noord-Afrikaanse smaak.

(115) waardeer
hoofdgerecht Lamsvlees, komijn en rozijnen geven dit gerecht een kruidige, Noord-Afrikaanse smaak. 4 personen
2 115

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg de komijn en de rozijnen toe en bak 2 min. mee. Schep de couscous door het mengsel en neem uit de pan.
  2. Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de lamsburgers in ca. 12 min. gaar, keer regelmatig.
  3. Verhit olie in de pan van de couscous en roerbak de wokgroente in 6 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de lamsburgers over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer met de couscous.

combinatietip:

Lekker met wittekoolsalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.105 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge cous­cous

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el gemalen komijn
  • 3 el rozijnen

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg de komijn en de rozijnen toe en bak 2 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4

Schep de couscous door het mengsel en neem uit de pan.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 lamsburgers

Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de lamsburgers in ca. 12 min. gaar, keer regelmatig.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g Provençaalse wokgroente

Verhit olie in de pan van de couscous en roerbak de wokgroente in 6 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de lamsburgers over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer met de couscous.

Tip: Eventueel met wat fijngesneden verse munt erover.

combinatietip:

Lekker met wittekoolsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.