bewaar
Kruidige couscous
Kruidige couscous
bewaar

Kruidige couscous

Lamsvlees, komijn en rozijnen geven dit gerecht een kruidige, Noord-Afrikaanse smaak.

25 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

2

uien

6 el

traditionele olijfolie

1 el

gemalen komijn

3 el

rozijnen

4

lamsburgers

400 g

Provençaalse wokgroente

Lamsvlees, komijn en rozijnen geven dit gerecht een kruidige, Noord-Afrikaanse smaak.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg de komijn en de rozijnen toe en bak 2 min. mee. Schep de couscous door het mengsel en neem uit de pan.

2

Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de lamsburgers in ca. 12 min. gaar, keer regelmatig.

3

Verhit olie in de pan van de couscous en roerbak de wokgroente in 6 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de lamsburgers over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer met de couscous.

combinatietipLekker met wittekoolsalade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.