bewaar
Couscous met groenten
Couscous met groenten
bewaar

Couscous met groenten

Deze vega-couscous bevat zoveel groenten dat je vlees of vis niet eens mist!

20 min. bereiden
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

kraanwater

300 g

couscous

50 g

blanke rozijnen

3

bosuien

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

400 g

grofgesneden wokgroente

250 g

diepvries bloemkoolroosjes

1 tl

gemberpoeder (djahé)

1 tl

gemalen komijn

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Deze vega-couscous bevat zoveel groenten dat je vlees of vis niet eens mist!

Aan de slag

1

Kook het water. Meng de couscous in een schaal met het water. Dek de schaal af en laat 8 min. wellen. Breng op smaak met zout.

2

Laat de rozijnen 5 min. wellen in water. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de knoflook fijn.

3

Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroente, bloemkool, gemberpoeder en komijn toe en roerbak ca. 4 min. Voeg de couscous en de rozijnen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en strooi erover. Verdeel de groentecouscous over de borden.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.