bewaar
Couscous-groentesalade met makreel
Couscous-groentesalade met makreel
bewaar

Couscous-groentesalade met makreel

Deze vitaminebom vol vette vis, groenten en kruiden mag lekker vaak op tafel.

20 min. bereiden
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse gerookte makreelfilet

300 g

couscous

500 ml

water

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

400 g

grofgesneden wokgroente

15 g

verse koriander

1½ el

pijnboompitten

1 tl

gemalen komijn

Deze vitaminebom vol vette vis, groenten en kruiden mag lekker vaak op tafel.

Aan de slag

1

Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Strooi de couscous in een grote schaal, schenk het water erop en laat 6 min. wellen.

2

Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 4 min. Snijd de korianderblaadjes fijn.

3

Rooster intussen de pijnboompitten. Roer de couscous los met een vork. Meng met de wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep de couscoussalde op een grote schaal. Verdeel de stukjes makreel erover en bestrooi met pijnboompitten.