bewaar
Kruidige couscous met balletjes
Kruidige couscous met balletjes
bewaar

Kruidige couscous met balletjes

Al tijdens het koken waan je je in Marokko

15 min. bereiden
321waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

couscous

7 el

traditionele olijfolie

1

rode ui

15 g

verse koriander

4 tl

gemalen komijn

600 g

gesneden spitskool

420 g

vegaballetjes

150 g

mangochutney

Al tijdens het koken waan je je in Marokko

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 2 el olie in plaats van boter.

2

Snipper de ui grof en snijd de koriander grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.

3

Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout. Schep met de balletjes op borden.

tip

combinatietipLekker met knoflooksaus.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.