bewaar
Falafelbowl met kruidige couscous
Falafelbowl met kruidige couscous
bewaar

Falafelbowl met kruidige couscous

Alles in een kommetje couscous, falafel en hummus.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

2

winterpenen

1

limoen

150 g

hummus

2 el

kraanwater

300 g

mais in blik

2 tl

gedroogde munt

300 g

gesneden rodekool

3 el

milde olijfolie

400 g

falafel

Alles in een kommetje couscous, falafel en hummus.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Klop de hummus los met 1 el limoensap (bij 4 personen), het water en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Schep voorzichtig om met de munt, mais, rodekool, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin. Verdeel de couscous met de wortellinten, falafel en hummusdressing in componenten over de borden.