bewaar
Kruidige couscoussalade
Kruidige couscoussalade
bewaar

Kruidige couscoussalade

Verse peterselie, munt, koriander, citroen: je waant je in no time in Noord-Afrika.

10 min. bereiden
10 min. wachten
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 ml

kraanwater

150 g

couscous

1

citroen

4 el

olijfolie extra vierge

1 teen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

8 g

verse munt

15 g

verse koriander

80 g

pijnboompitten

½ stuk

krop ijsbergsla

Verse peterselie, munt, koriander, citroen: je waant je in no time in Noord-Afrika.

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal. Schenk het kokende water erover, roer om en laat 10 min. wellen.

2

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, sap en de olie door de couscous. Pers de knoflook boven de couscous uit.

3

Snijd het blad van de peterselie, munt en koriander zo fijn mogelijk en voeg toe. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en voeg toe aan de couscous. Roer door en laat de smaken 10 min. intrekken. Verdeel 2 slablaadjes per bord. Vorm op elk bord een kom van de blaadjes en vul met de salade.

bereidingstipJe kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.