Couscoussalade met sinaasappel
Deze salade heeft zo veel mediterrane smaken, dat je jezelf bijna aan zee waant.

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g couscous (pak 400 g)
- 6 dl water
- 150 g rozijnen
- 4 medium handsinaasappels
- 1½ dl olijfolie extra vierge
- 100 g pijnboompitten
- 4 tenen knoflook
- 1½ el kaneel
- ¾ el gemalen komijn
- ½ zakje verse munt (zakje 15 g)
Advertentie
Bereiden
- Schep de couscous en rozijnen in een kom door elkaar. Schenk het water herbij en laat de couscous ca. 10 min. wellen. Rasp de schil van de helft van de sinaasappels. Pers alle sinaasappels.
- Verhit in een wok 3 el olie en bak de pijnboompitten goudbruin. Schep ze op en bord. Bak heel eventjes de knoflook met kaneel en komijn in bakvet. Klop in een grote schaal dressing van de sinaasappelrasp, de rest van de olie en het knoflookmengsel.
- Maak het couscousmengsel los met een vork en schep een dressing erdoor. Breng pittig op smaak met zout. Laat de couscoussalde minstens een half uur bij kamertemperatuur staan. Hak de verse munt fijn. Schep de couscoussalde luchtig om. Schep de pijnboompitten en munt erdoor.
variatietip:
Hors d'oeuvre: Deze couscoussalade is een goede basis voor een mediterrane hors d'oeuvre. Schep de couscoussalade in het midden van een platte schaal en verdeel er repen geroosterde paprika (uit pot), dolma's, groene en zwarte olijven, blokjes geitenkaas of feta, sardientjes en stukjes tonijn (uit blik) omheen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Couscoussalade met sinaasappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscoussalade met sinaasappel
- 400 g couscous
- 6 dl water
- 150 g rozijnen
- 4 medium handsinaasappels
Schep de couscous en rozijnen in een kom door elkaar. Schenk het water herbij en laat de couscous ca. 10 min. wellen. Rasp de schil van de helft van de sinaasappels. Pers alle sinaasappels.
- 1½ dl olijfolie extra vierge
- 100 g pijnboompitten
- 4 tenen knoflook
- 1½ el kaneel
- ¾ el gemalen komijn
Verhit in een wok 3 el olie en bak de pijnboompitten goudbruin. Schep ze op en bord. Bak heel eventjes de knoflook met kaneel en komijn in bakvet. Klop in een grote schaal dressing van de sinaasappelrasp, de rest van de olie en het knoflookmengsel.
- ½ zakje verse munt
Maak het couscousmengsel los met een vork en schep een dressing erdoor. Breng pittig op smaak met zout. Laat de couscoussalde minstens een half uur bij kamertemperatuur staan. Hak de verse munt fijn.
Schep de couscoussalde luchtig om. Schep de pijnboompitten en munt erdoor.
variatietip:
Hors d'oeuvre: Deze couscoussalade is een goede basis voor een mediterrane hors d'oeuvre. Schep de couscoussalade in het midden van een platte schaal en verdeel er repen geroosterde paprika (uit pot), dolma's, groene en zwarte olijven, blokjes geitenkaas of feta, sardientjes en stukjes tonijn (uit blik) omheen.