bewaar
Couscoussalade met sinaasappel
Couscoussalade met sinaasappel
bewaar

Couscoussalade met sinaasappel

Deze salade heeft zo veel mediterrane smaken, dat je jezelf bijna aan zee waant.

30 min. bereiden
122waarderingen

Ingrediënten

8 personen

400 g

couscous

6 dl

water

150 g

rozijnen

4

medium handsinaasappels

1½ dl

olijfolie extra vierge

100 g

pijnboompitten

4 tenen

knoflook

1½ el

kaneel

¾ el

gemalen komijn

½ zakje

verse munt

Deze salade heeft zo veel mediterrane smaken, dat je jezelf bijna aan zee waant.

Aan de slag

1

Schep de couscous en rozijnen in een kom door elkaar. Schenk het water herbij en laat de couscous ca. 10 min. wellen. Rasp de schil van de helft van de sinaasappels. Pers alle sinaasappels.

2

Verhit in een wok 3 el olie en bak de pijnboompitten goudbruin. Schep ze op en bord. Bak heel eventjes de knoflook met kaneel en komijn in bakvet. Klop in een grote schaal dressing van de sinaasappelrasp, de rest van de olie en het knoflookmengsel.

3

Maak het couscousmengsel los met een vork en schep een dressing erdoor. Breng pittig op smaak met zout. Laat de couscoussalde minstens een half uur bij kamertemperatuur staan. Hak de verse munt fijn. Schep de couscoussalde luchtig om. Schep de pijnboompitten en munt erdoor.

tip

variatietipHors d'oeuvre: Deze couscoussalade is een goede basis voor een mediterrane hors d'oeuvre. Schep de couscoussalade in het midden van een platte schaal en verdeel er repen geroosterde paprika (uit pot), dolma's, groene en zwarte olijven, blokjes geitenkaas of feta, sardientjes en stukjes tonijn (uit blik) omheen.