bewaar
Couscous met kaneel en rozijnen
Couscous met kaneel en rozijnen
bewaar

Couscous met kaneel en rozijnen

Een mix van kleuren, geuren en smaken. Heerlijk zachtzoet bijgerecht dat ook nog eens mooi op tafel staat.

25 min. bereiden
210waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

ui

1 teen

knoflook

3 el

verse peterselie

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen kaneel

250 g

cherrytomaten

300 g

couscous

300 ml

groentebouillontablet

100 g

rozijnen

Een mix van kleuren, geuren en smaken. Heerlijk zachtzoet bijgerecht dat ook nog eens mooi op tafel staat.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie en fruit de ui met de kaneel in 3 min. zacht en glazig. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe. Bak ze 2 min. mee. Laat op een bord afkoelen.

2

Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min. wellen. Voeg de rozijnen, peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.