bewaar
Pilav van couscous met rozijnen
Pilav van couscous met rozijnen
bewaar

Pilav van couscous met rozijnen

Qua bereiding heeft het wat weg van risotto, maar dit Midden-Oosterse gerecht maak je met couscous.

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

blanke rozijnen

6

zongedroogde tomaten op olie

1

rode ui

4 el

traditionele olijfolie

200 g

couscous

½ tl

gemalen gember

½

tuinkruidenbouillontablet

3 dl

water

8 g

verse bieslook

Qua bereiding heeft het wat weg van risotto, maar dit Midden-Oosterse gerecht maak je met couscous.

Aan de slag

1

Wel de rozijnen 10 min. in heet water en giet hierna af. Dep de tomaten droog met keukenpapier en snijd deze in stukjes. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak de ui 2 min. op zacht vuur.

2

Bak de couscous en het gemberpoeder al omscheppend mee tot de korrels glanzen. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk het water erover. Voeg de tomaten en rozijnen toe. Laat de couscous al roerend in 5-6 min. zachtjes gaar worden.

3

Knip de bieslook erboven fijn en schep deze erdoor.

tip

combinatietipServeer de pilav bij kip en lamsvlees.

variatietipVervang de zongedroogde tomaat eventueel door stukjes paprika en bak deze met de ui mee. Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.