bewaar
Couscous met feta en geroosterde groenten
Couscous met feta en geroosterde groenten
bewaar

Couscous met feta en geroosterde groenten

Geroosterde groenten met couscous en feta; klassiek lekker.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

AH Biologisch pompoen

1

AH Biologisch courgette

1

AH Biologisch rode paprika

5 el

milde olijfolie

400 ml

kraanwater

1

groentebouillontablet

300 g

AH Biologisch couscous

150 g

AH Biologisch feta

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Geroosterde groenten met couscous en feta; klassiek lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en halveer. Verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en de kwarten in stukken van 5 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de groenten met 2 el olie (per 4 pers.), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

2

Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Laat volledig oplossen. Haal van het vuur af en voeg de couscous en de rest van de olie toe. Dek af en laat 5 min. staan. Roer met een vork de couscous los.

3

Verdeel de couscous over een grote schaal. Verkruimel de feta en verdeel met de geroosterde groenten over de couscous.

achtergrondinfoCouscous wordt in Nederland meestal geweld, maar traditioneel hoort het gestoomd te worden; het krijgt dan een betere smaak en structuur. Wil je couscous stomen? Zoek dan op de site naar '1192919' voor gestoomde couscous.