bewaar
Geroosterde aubergine met feta en couscous
Geroosterde aubergine met feta en couscous
bewaar

Geroosterde aubergine met feta en couscous

Vegamaaltje voor 2. Ideaal voor een dagje zonder vlees.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

6 el

milde olijfolie

4 el

Euroma Franse ratatouille-kruiden

500 g

romaatjes

200 g

couscous

150 g

AH Biologische feta 50+

300 g

Turkse yoghurt

2 tl

harissa

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • bakpapier

Vegamaaltje voor 2. Ideaal voor een dagje zonder vlees.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

2

Meng ⅓ van de olie met de helft van de ratatouille-kruiden en eventueel zout. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergine met het bakkwastje met de kruidenolie. Leg de aubergine met de snijkant naar boven op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Besprenkel de romaatjes aan de tak met ⅓ van de olie en leg de laatste 15 min. bij de aubergine in de oven.

3

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snijd de feta in blokjes van een ½ cm. Doe de yoghurt in een kom en roer de harissa er kort door, zodat je een mooie swirl krijgt.

5

Meng de couscous met de feta, de rest van de olie en de rest van de ratatouille-kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de couscous met de aubergine, romaatjes en harissayoghurt.