Bulgur met geroosterde knolselderij en whipped cottagecheese
Bulgur met geroosterde knolselderij en whipped cottagecheese
bewaar
bewaar

Bulgur met geroosterde knolselderij en whipped cottagecheese

Een winterse favoriet met peulvruchten die gezond en budgetproof is. Wat wil je nog meer?

40 min. bereiden
30 min. oventijd
14waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd de knol eerst in kwarten en vervolgens in de breedte in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de specerijenmix, de helft van de olie en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

2

Kook ondertussen de bulgur in ruim kokend water in 15 min. op laag vuur beetgaar. Kook de tuinbonen in ruim water in 7 min gaar. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Mix de cottagecheese met het water en versgemalen peper in de hakmolen met de staafmixer tot een gladde crème. Voeg al mixend eventueel 1 el water (per 4 personen) extra toe als de crème niet glad genoeg is.

4

Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout.

5

Giet de bulgur af en doe terug in de pan. Voeg de tuinbonen en kikkererwten toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Voeg de dressing toe en meng goed. Verdeel de bulgur over de borden, leg de plakken knolselderij erop en serveer met een dot whipped cottagecheese.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bulgur met geroosterde knolselderij en whipped cottagecheese

Een winterse favoriet met peulvruchten die gezond en budgetproof is. Wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig