bewaar
Geroosterde aubergine met linzen & komkommercouscous
Geroosterde aubergine met linzen & komkommercouscous
bewaar

Geroosterde aubergine met linzen & komkommercouscous

De aubergine rooster je met harissa in de oven voor extra veel smaak.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
redelijk pittig
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

aubergine

2 tl

harissa pikant

2 el

traditionele olijfolie

100 g

couscous

125 ml

kokend water

½

komkommer

7½ g

verse platte peterselie

½ el

limoensap

205 g

HAK linzen in zak

3 el

Turkse yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De aubergine rooster je met harissa in de oven voor extra veel smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Meng de harissa met de helft van de olie en besmeer de aubergine helften ermee. Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.

2

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.

3

Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het limoensap, de helft van de peterselie en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Neem de auberginehelften uit de oven en verdeel de linzen en Turkse yoghurt erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de komkommercouscous.