Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne met lin­zen & kom­kom­mer­cous­cous

De aubergine rooster je met harissa in de oven voor extra veel smaak.

(5) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht De aubergine rooster je met harissa in de oven voor extra veel smaak. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Meng de harissa met de helft van de olie en besmeer de aubergine helften ermee. Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
  3. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het limoensap, de helft van de peterselie en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de auberginehelften uit de oven en verdeel de linzen en Turkse yoghurt erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de komkommercouscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 18 2019 , Receptkaart 2018 week 43-44

Geroosterde aubergine met linzen & komkommercouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne met lin­zen & kom­kom­mer­cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine

Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

3
3
  • 2 tl harissa pikant
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de harissa met de olie en besmeer de aubergine helften ermee.

4
4

Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout.

5
5

Bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.

6
6
  • 100 g couscous
  • 125 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.

7
7
  • ½ komkommer
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el limoensap

Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het limoensap, de helft van de peterselie en de komkommer.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 205 g HAK linzen in zak
  • 3 el Turkse yoghurt

Neem de auberginehelften uit de oven en verdeel de linzen en Turkse yoghurt erover.

11
11

Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de komkommercouscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.