bewaar
Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing
Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing
bewaar

Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing

Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

bos peen

3 el

traditionele olijfolie

1 el

za'atar

205 g

HAK linzen in zak

100 g

zachte geitenkaas

50 ml

milde yoghurt

1 el

balsamicoazijn

85 g

rucola

50 g

zongerijpte granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C

2

Schil de wortels met een dunschiller en halveer in de lengte. Meng met 1/3 van de olie, de za’atar, peper en eventueel zout. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.

3

Verwarm de linzen 5 min. in een steelpan op laag vuur.

4

Meng de geitenkaas met de yoghurt. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

5

Meng de rucola met de balsamicodressing en verdeel over een grote schaal. Verdeel de linzen en geroosterde wortels erover. Garneer met de granaatappelpitjes en de geitenkaas-yoghurtdressing.

tip

bereidingstipIn plaats van za'atar kun je ook gedroogde tijm gebruiken.

serveertipLekker met naanbrood.