Ge­roos­ter­de wor­tel­sa­la­de met lin­zen en gei­ten­kaas­dres­sing

Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje!

(2) waardeer
midden-oosters bijgerecht Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje! 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Schil de wortels met een dunschiller en halveer in de lengte. Meng met 1/3 van de olie, de za’atar, peper en eventueel zout. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Verwarm de linzen 5 min. in een steelpan op laag vuur.
  4. Meng de geitenkaas met de yoghurt. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
  5. Meng de rucola met de balsamicodressing en verdeel over een grote schaal. Verdeel de linzen en geroosterde wortels erover. Garneer met de granaatappelpitjes en de geitenkaas-yoghurtdressing.

bereidingstip:

In plaats van za'atar kun je ook gedroogde tijm gebruiken.

serveertip:

Lekker met naanbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 09-10

Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de wor­tel­sa­la­de met lin­zen en gei­ten­kaas­dres­sing

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C

2
2
  • 1 bos peen

Schil de wortels met een dunschiller en halveer in de lengte.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el za'atar

Meng met de olie, de za’atar, peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.

5
5
  • 205 g HAK linzen in zak

Verwarm de linzen 5 min. in een steelpan op laag vuur.

6
6
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 ml milde yoghurt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng de geitenkaas met de yoghurt. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

7
7
  • 85 g rucola

Meng de rucola met de balsamicodressing en verdeel over een grote schaal.

8
8

Verdeel de linzen en geroosterde wortels erover.

9
9
  • 50 g zongerijpte granaatappelpitjes

Garneer met de granaatappelpitjes en de geitenkaas-yoghurtdressing.

bereidingstip:

In plaats van za'atar kun je ook gedroogde tijm gebruiken.

serveertip:

Lekker met naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.