Cour­get­t­e­ta­gli­a­tel­le met lin­zen en gei­ten­kaas

Vega dinertje voor 2: courgetti met lekker veel groenten en in een half uur klaar.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vega dinertje voor 2: courgetti met lekker veel groenten en in een half uur klaar. 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de muntblaadjes en 3 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de courgette in de lengte eerst in dunne plakken en dan in dunne repen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette voorzichtig omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan.
  3. Bak de tomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep samen met de courgette door de tomaten.
  4. Verdeel over borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de courgettetagliatelle met de amandelen en besprenkel met de muntolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Courgettetagliatelle met linzen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­t­e­ta­gli­a­tel­le met lin­zen en gei­ten­kaas

1
1
  • 15 g verse munt
  • 3 el milde olijfolie

Doe de muntblaadjes en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

2
2
  • 300 g courgettes

Snijd de courgette in de lengte eerst in dunne plakken en dan in dunne repen.

3
3
  • ½ el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette voorzichtig omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook

Bak de tomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn.

6
6
  • ½ el balsamicoazijn
  • 200 g linzen in blik

Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
7

Schep samen met de courgette door de tomaten.

8
8
  • 75 g zachte geitenkaas 55+

Verdeel over borden en verkruimel de geitenkaas erover.

9
9
  • 30 g rookamandelen

Hak de amandelen grof. Bestrooi de courgettetagliatelle met de amandelen en besprenkel met de muntolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.