Ingrediënten
4 personen
2
courgette
2 el
traditionele olijfolie
800 g
bruine linzen in blik
2
Pink Lady appels
300 g
geitenkaas
75 ml
honing-mosterddressing
Aan de slag
Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine repen van 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een schaal.
Spoel de linzen in een vergiet af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de courgette. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne parten. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng de appel en kaas door de salade en besprenkel met de dressing.
Courgette met linzen en geitenkaas

hoofdgerecht
null personen
480 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine repen van 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een schaal.
Spoel de linzen in een vergiet af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de courgette. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne parten. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng de appel en kaas door de salade en besprenkel met de dressing.
bewaartip:Verdubbel de receptuur als je de salade 2 dagen wilt eten. Bewaar 1 dag afgedekt in de koelkast. Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.
combinatietip:Lekker met ambachtelijk meergranenstokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 courgette
2 el traditionele olijfolie
800 g bruine linzen in blik
2 Pink Lady appels
300 g geitenkaas
75 ml honing-mosterddressing