Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met lin­zen & gei­ten­kaas

Het lijkt op pasta, maar het is eigenlijk een salade. Lekker, toch?

(4) waardeer
hoofdgerecht Het lijkt op pasta, maar het is eigenlijk een salade. Lekker, toch? 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de muntblaadjes en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Houd een beetje olie achter voor het bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgettespaghetti al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
  2. Bak de cherrytomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Voeg de courgettespaghetti en linzen toe en schep goed om. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Besprenkel de courgettespaghetti met de muntolie en bestrooi met de amandelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 44 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 17-18

Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met lin­zen & gei­ten­kaas

1
1
  • 15 g verse munt
  • 3 el milde olijfolie

Doe de muntblaadjes en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • ½ el milde olijfolie
  • 400 g courgettespaghetti

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgettespaghetti al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur.

3
3

Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • ½ el balsamicoazijn

Bak de cherrytomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee.

5
5
  • 205 g HAK linzen in zak
  • 75 g zachte geitenkaas

Voeg de courgettespaghetti en linzen toe en schep goed om. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover.

6
6
  • 30 g gerookte amandelen

Hak de amandelen grof. Besprenkel de courgettespaghetti met de muntolie en bestrooi met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.