bewaar
Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas
Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas
bewaar

Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas

Het lijkt op pasta, maar het is eigenlijk een salade. Lekker, toch?

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

15 g

verse munt

3½ el

milde olijfolie

400 g

courgettespaghetti

250 g

cherrytomaten

1 teen

knoflook

½ el

balsamicoazijn

205 g

HAK linzen in zak

75 g

zachte geitenkaas

30 g

gerookte amandelen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Het lijkt op pasta, maar het is eigenlijk een salade. Lekker, toch?

Aan de slag

1

Doe de muntblaadjes en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Houd een beetje olie achter voor het bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgettespaghetti al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.

2

Bak de cherrytomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Voeg de courgettespaghetti en linzen toe en schep goed om. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Besprenkel de courgettespaghetti met de muntolie en bestrooi met de amandelen.